Ciasto bananowo-orzechowe

4.5 (144 ocen)

Ciasto bananowo-orzechowe widelcem mieszane. Wyjątkowe i smaczne, a do tego łatwe.Nigdzie indziej nie ma lepszego połączenia.

Składniki:

  • 4 dojrzałe banany
    1 szkl. posiekanych orzechów włoskich
    2-2,5 szkl. mąki
    2 łyżeczki sody
    1 jajko
    3/4 szkl. cukru
    75g masła
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto bananowo-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy i studzimy.
    Banany obieramy, rozgniatamy widelcem i zasypujemy cukrem.
    Mieszamy i dodajemy mąkę przesianą z sodą, a następnie jajko.
    Na sam koniec dodajemy orzechy i przestudzone masło.
    Wszystko mieszamy i przelewamy do tortownicy.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 185st.C przez 45-55 minut.
    Stan upieczenia ciasta najlepiej sprawdzić patyczkiem
    (ciasto upieczone będzie miało suchy patyczek po tym jak go wbijemy w ciasto i wyciągniemy).
    Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować