Ciastka czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy do niego gorzką czekoladę. Kiedyś całość będzie płynna zdejmujemy z ognia.
Jajka ubijamy z cukrem na bardzo puszystą pianę.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Przestudzoną czekoladę łączymy delikatnie z jajami. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i ponownie mieszamy. Siekamy drobno mleczną czekoladę i dodajemy do masy.
Miskę wstawiamy do zamrażarki na 10 minut.
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Miskę z masą wyjmujemy i nakładamy w sporych odstępach po jednej, czubatej łyżce na papier. Pieczemy przez 10 minut (ciastka będą jeszcze miękkie, zastygną poza piekarnikiem). Smacznego!
Komentarze