Popękane ciastka czekoladowe

4.96 (169 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Pękające ciasteczka podczas pieczenia, bardzo ładnie potem wyglądają na talerzu i są pycha

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 225g czekolady gorzkiej (ja daje 2 czekolady)
    110g masła
    0,5 cukru
    cukier waniliowy
    3 jajka
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 i 2/3 szkl mąki
    cukier puder do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.96 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Popękane ciastka czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekoladowe 1. -Masło rozpuścić z czekoladą ostudzić.
    - Białka oddzielić od żółtek ubić na sztywną pianę, następnie dodać
    cukier, żółtko i wymieszać z masą czekoladową.
    -Mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia wsypać do masy czekoladowej.
    - Ciasto wstawić do zamrażalki na 1-2 godziny.
    -Ciasto wyjąć z lodówki formować małe kulki obtaczać je w cukrze pudrze.
    Piec 12min 165c nie dłużej .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować