Ciasteczka z patelni

0 (0 ocen)

znikają w mgnieniu oka

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki brązowego cukru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    2 jajka
    125 g margaryny
    olej do smażenia

Ciasteczka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski z proszkiem do pieczenia. Dodać brązowy cukier i cukier waniliowy. Wymieszać. Następnie dodać jajka i margarynę i dobrze razem zagnieść jednolite ciasto. Na patelni rozgrzać olej. Urywać porcje ciasta a następnie je spłaszczyć formując ciasteczko. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron. Ostudzić. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy