Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu kruche ciasteczka - idealne na przekąskę :)
Składniki:
Składniki:
25 dag mąki ziemniaczanej,
25 dag mąki pszennej,
10 dag smalcu,
10 dag cukru pudru,
3 łyżki kwaśnej śmietany,
15 dag margaryny,
1 cukier waniliowy,
1 jajko,
1/3 szklanki zmielonych orzechów,
½ opakowania proszku d pieczenia,
Przygotowanie:
Ze wszystkich składników zarobić ciasto i rozwałkować na placek o grubości ok. 4 mm. Dowolnymi foremkami wykroić ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez około 15 minut, aż ciasteczka nabiorą złotomiodowego koloru. Po upieczeniu ostudzić.
Ciasteczka orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Ze wszystkich składników zarobić ciasto i rozwałkować na placek o grubości ok. 4 mm. Dowolnymi foremkami wykroić ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez około 15 minut, aż ciasteczka nabiorą złotomiodowego koloru. Po upieczeniu ostudzić.
Komentarze