Ciasteczka orzechowe

0 (0 ocen)

Pyszne i bardzo proste w przygotowaniu kruche ciasteczka - idealne na przekąskę :)

Składniki:


  • Składniki:
    25 dag mąki ziemniaczanej,
    25 dag mąki pszennej,
    10 dag smalcu,
    10 dag cukru pudru,
    3 łyżki kwaśnej śmietany,
    15 dag margaryny,
    1 cukier waniliowy,
    1 jajko,
    1/3 szklanki zmielonych orzechów,
    ½ opakowania proszku d pieczenia,
    Przygotowanie:
    Ze wszystkich składników zarobić ciasto i rozwałkować na placek o grubości ok. 4 mm. Dowolnymi foremkami wykroić ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez około 15 minut, aż ciasteczka nabiorą złotomiodowego koloru. Po upieczeniu ostudzić.

Ciasteczka orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Ze wszystkich składników zarobić ciasto i rozwałkować na placek o grubości ok. 4 mm. Dowolnymi foremkami wykroić ciasteczka i ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez około 15 minut, aż ciasteczka nabiorą złotomiodowego koloru. Po upieczeniu ostudzić.

Komentarze

Podobne przepisy