Chińczyk w kapuście

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wszystkim powszechnie znana sałatka z zupek chińskich :)

  • 30 min

Składniki:

  • 4 zupki chińskie łagodne
    400 g kapusty pekińskiej
    3 łyżki majonezu
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    Kilka ogórków konserwowych
    1 łyżeczka kurkumy
    sól,pieprz do smaku

Chińczyk w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatki rozgnieść i wsypać do miski razem z załączonymi przyprawami.Zalać wrzątkiem na wysokość zupek.Kapustę poszatkować,dodać do makaronu razem z majonezem oraz jogurtem.Ogórki pokroić z kostkę i również dodać do sałatki.Doprawić solą,pieprzem oraz kurkumą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy