Latem cukinia często gości na moim stole. Tym razem w postaci szybkiego i łatwego carpaccio z dodatkiem pomidorków koktajlowych i sera żółtego. To smaczna, bardzo szybka i łatwa przekąska, idealna na letnie dni.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1) mała cukinia
2) garść rukoli
3) ok. 8 pomidorków koktajlowych
4) ok. 40 g sera żółtego
5) sól
6) świeżo zmielony pieprz czarny
7) 2 łyżki oliwy
8) 2 łyżki octu balsamicznego
Carpaccio z cukinii z serem żółtym i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię kroimy na cienkie plasterki, a następnie układamy je na talerzu.
2.Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki.
3.Na każdym plasterku cukinii układamy kilka listków rukoli oraz kawałek pomidorka koktajlowego i posypujemy solą, startym serem żółtym i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
4.Tak przygotowane carpaccio skrapiamy oliwą zmieszaną z octem balsamicznym.
Komentarze