Carpaccio z cukinii z serem żółtym i pomidorkami koktajlowymi

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Latem cukinia często gości na moim stole. Tym razem w postaci szybkiego i łatwego carpaccio z dodatkiem pomidorków koktajlowych i sera żółtego. To smaczna, bardzo szybka i łatwa przekąska, idealna na letnie dni.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) mała cukinia
    2) garść rukoli
    3) ok. 8 pomidorków koktajlowych
    4) ok. 40 g sera żółtego
    5) sól
    6) świeżo zmielony pieprz czarny
    7) 2 łyżki oliwy
    8) 2 łyżki octu balsamicznego

Carpaccio z cukinii z serem żółtym i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię kroimy na cienkie plasterki, a następnie układamy je na talerzu.
  • 2. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki.
  • 3. Na każdym plasterku cukinii układamy kilka listków rukoli oraz kawałek pomidorka koktajlowego i posypujemy solą, startym serem żółtym i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  • 4. Tak przygotowane carpaccio skrapiamy oliwą zmieszaną z octem balsamicznym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy