600 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
160 g cukru
3 jaja
250 g migdałów (całych)
3 łyżeczki cukru waniliowego
Sposób przygotowania przepisu:
Cantuccini
1.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagnieść. Podzielić na kilka części i uformować z nich płaskie wałki. Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku w 180 stopniach aż się zarumienią, ok. 45 min. Następnie wyjąć z piekarnika, przestudzić i pokroić w cienkie skośne plasterki. Plasterki znów ułożyć na blaszce i "suszyć" w piekarniku ok. 15 min.
Porady
Można dodać garść żurawiny dla uzyskania słodszego smaku.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze