Cantuccini

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepyszne włoskie ciasteczka o migdałowym aromacie.

  • 15 min

Składniki:

  • 600 g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    160 g cukru
    3 jaja
    250 g migdałów (całych)
    3 łyżeczki cukru waniliowego

Cantuccini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cantuccini 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagnieść. Podzielić na kilka części i uformować z nich płaskie wałki. Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku w 180 stopniach aż się zarumienią, ok. 45 min. Następnie wyjąć z piekarnika, przestudzić i pokroić w cienkie skośne plasterki. Plasterki znów ułożyć na blaszce i "suszyć" w piekarniku ok. 15 min.

Porady

Można dodać garść żurawiny dla uzyskania słodszego smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy