Cantuccini

  • wyświetlono: 290 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepyszne włoskie ciasteczka o migdałowym aromacie.

  • 15min

Składniki

600 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
160 g cukru
3 jaja
250 g migdałów (całych)
3 łyżeczki cukru waniliowego

Sposób przygotowania przepisu:

Cantuccini

  • Cantuccini1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, zagnieść. Podzielić na kilka części i uformować z nich płaskie wałki. Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku w 180 stopniach aż się zarumienią, ok. 45 min. Następnie wyjąć z piekarnika, przestudzić i pokroić w cienkie skośne plasterki. Plasterki znów ułożyć na blaszce i "suszyć" w piekarniku ok. 15 min.

Porady

Można dodać garść żurawiny dla uzyskania słodszego smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciez_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Upieczony trdelnik.

Dodane przez: leah1200

Trdelnik , czyli czeski przysmak.

Trdelnik jest niesamowicie aromatycznym...

Magiczna babka

Dodane przez: dorota w

Magiczna babka z ciastem kakaowym i flanem

Babka jest magiczna ponieważ na...

Panna cotta z musem truskawkowym

Dodane przez: Ola1984

Truskawkowa panna cotta

Pyszny i efektowny deser. Idealny...

Drożdżowa strucla z makiem

Dodane przez: AnkaFiranka

Drożdżowa rolada z masą makową

Rolada/strucla z tego przepisu,...

Przepis na Sernik Izaura

Dodane przez: Paulina16621

Sernik Izaura

Pieczenie ciast sprawia mi przyjemność....

Sernik wiedeński- najlepszy, bez rodzynek, na kruchym spodzie

Dodane przez: AnkaFiranka

Sernik wiedeński

Perfekcyjny sernik wiedeński. Żółty...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE