Cannoli na słodko

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -makaron grube rurki
    -1 kg ricotty
    -3 łyżki cukru pudru
    -2 łyżeczki ekstraktu wanilii
    -100 g posiekanych owoców kandyzowanych
    -garść rozgniecionych orzrchów pistacjowych
    -500 g czekalady

Cannoli na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ricottę ubijamy z cukrem pudrem, wlewamy ekstrakt wanilii, mieszamy. Dodajemy posiekane włoskie owoce kandyzowane. Dosypujemy pokruszone orzechy pistacjowe. Mieszamy. Kruszymy czekoladę i dodajemy do masy, mieszamy. Tacę wykładamy pergaminem. Napełniamy rurki masą. Nad rondlem z wrzątkiem roztapiamy drugą porcję czekolady. Rurki zanurzamy w czekoladzie i odkładamy na kartkę do wystygnięcia.

Komentarze

Podobne przepisy