Buraczki z żurawiną i octem balsamicznym

  • wyświetlono: 445 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Buraki wzmacniają układ krwionośny i razem z żurawiną wspaniale smakują.

KORAL
  • 20min

Składniki

500 g ugotowanych startych buraków
75 g żurawiny
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżeczki cukru
1 łyżka mąki
sól , pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Buraczki z żurawiną i octem balsamicznym

  • 1. Sposób przygotowania
    Buraki myjemy , gotujemy potem obieramy i ścieramy na średniej tarce jarzynowej.
    Żurawinę zalewamy gorącą wodą, chwilę mieszamy i odlewamy wodę.
    Do startych buraków dodajemy żurawinę , łyżkę mąki, cukier, sól ,pieprz do smaku i chwilę dusimy na patelni.
    Dolewamy ocet i dalej dusimy ok. 5-10 minut
    Podajemy jako samodzielne danie lub sałatka do obiadu, czy grilla.

Porady

Buraczki dobrze smakują na ciepło i zimno.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczyla
 

Komentarze

Podobne przepisy

Mizeria z octem

Dodane przez: Kasia Pichci

Mizeria z octem

Mizeria z octem to świetny pomysł...

Buraczki zasmażane z cebulką.

Dodane przez: BABECZKA 35

Buraczki zasmażane z cebulką

Smaczny dodatek do drugiego dania.

buraczki z cebulka

Dodane przez: capri

buraczki z cebulką do obiadu

Podaję je na zimno, do różnych...

Buraczki zasmażane z pieczarkami i marchewką

Dodane przez: JustKuchcik

Buraczki zasmażane z pieczarkami i marchewką

Idealne jako ciepła jarzynka do...

buraczki

Dodane przez: marysiaz

Buraczki z jabłkiem

Pyszny dodatek do dań mięsnych,...

buraczki zasmażane z chrzanem

Dodane przez: karolinajedynak24

BURACZKI ZASMAŻANE Z CHRZANEM

uwielbiam buraczki zasmażane do...