Bułka z pieczarkami

  • wyświetlono: 216 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczne piknikowe śniadanie......

adela7
  • 2 porcje
  • Łatwy

Składniki

- bułka (grachamka): 2 sztuki
- cebula (pokrojona w kostkę): 1 sztuka
- papryka czerwona (pokrojona w piórka): 0.25 sztuki
- sałata (liście): 2 sztuki
- ser (typu brie , pokrojony w kostkę): 4 dekagramy
- masło: 1 łyżka
- sól: 2 szczypty
- pieprz: 1 szczypta
- papryka czerwona: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Bułka z pieczarkami

  • 1. Bułki przekroić, wyjąć miąższ z dolnych części. Tak żeby powstało wgłębienie.
  • 2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebule obrać pokroić w kostkę.
  • 3. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, przyprawić do smaku solą, pieprzem ,papryką. Pod koniec dodać pokrojony ser, wymieszać.
  • 4. Po 2-3 łyżki pieczarek nakładać we wgłębienie bułki. Na pieczarki układamy pokrojoną paprykę, liść sałaty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śniadaniepiknik_ole

Komentarze

Podobne przepisy

Zielone szparagi z masłem i bułką tartą

Dodane przez: blog_magicznezyciemarty

Zielone szparagi z masłem i bułką tartą

Sezon na szparagi trwa. Chociaż...

Chrupiąca bułka z łososiem

Dodane przez: Izabela77

Chrupiąca bułka z łososiem

Pyszne bułki które można jeść zarówno...

prosta ładnie podana i pyszna

Dodane przez: Neblina36

Bułka z jajecznym kwiatem

Pieczywo z jajkiem można podać...

image-0dei1le

Dodane przez: kbasia

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Smaczny dodatek do obiadu. Taka...

Gotowane pory z bułką tartą.

Dodane przez: AnnaCh

Gotowane pory z bułką tartą.

Podobno tak jada się pory we Francji.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE