Bukiet sałat z tatarem z łososia marynowanego

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

w cytrynie z miodem

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE Są W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - Mieszanka sałat Fit&Easy: 100 gramów
    - Łosoś bez skóry: 150 gramów
    - sok z cytryny: 100 mililitrów
    - ocet z białego wina: 50 mililitrów
    - miód: 50 gramów
    - cukier: 2 łyżki
    - Obrane i wydrążone z pestek świeże ogórki: 80 gramów
    - Serek kremowy kozi: 50 gramów
    - posiekana kolendra: 1 łyżka
    - posiekana czerwona cebula: 1 łyżka
    - sok z limonki: 10 mililitrów
    - Sól morska i pieprz: 3 szczypty
    - jogurt: 60 mililitrów
    - Listki świeżych ziół posiekane: 1 łyżka
    - cząstki limonki: 4 sztuki
    - Plastry ogórka do dekoracji: 4 sztuki

Bukiet sałat z tatarem z łososia marynowanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Marynowanie łososia:
    Sok z cytryny, ocet i miód wymieszać i doprawić cukrem i solą. Łososia pokroić w cienkie plastry i zalać marynatą. Pozostawić, aż łosoś zmieni barwę na jaśniejszą.
  • 2. Przygotowanie tatara:
    Łososia i ogórki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z kolendrą, cebulą i połową serka, doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.
  • Fit & Easy Active 3. Sposób podania:
    Formować porcje tatara na talerzu za pomocą okrągłej foremki. Podawać z bukietem sałat polanym jogurtem wymieszanym z ziołami. Tatara dekorować pozostałym serkiem i cząstkami limonki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy