Brzoskwiniowiec

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciacho do kawy:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka: 0.75 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - kakao: 3 łyżeczki
    - puszka brzoskwiń: 1 sztuka
    - budynie śmietankowe: 2 sztuki
    - kostka margaryny: 1 sztuka
    - cukier do smaku: 3 łyżki
    - galaretki: 3 sztuki
    - paczki delicji: 2 sztuki

Brzoskwiniowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na pianę, dodać cukier, potem żółtka i na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, dodać kakao. Piec ok.40 min w temp 160-180 C. wystudzić.
    Rozpuścić galaretki.
    Do soku z brzoskwiń dolać wody aby było ok. pół litra, dosłodzić i ugotować na soku budyń, wystudzony budyń zmiksować z margaryną.
    Na biszkopt wyłożyć połowę masy, na to delicje i drugą połowę masy, na to wyłożyć pokrojone brzoskwinie i zalać galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy