Bruschetta z pastą z groszku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W sam raz na pyszną kolację.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • bułka razowa z ziarnami 2 szt,
    groszek mrożony 200 g,
    masło 1 łyżeczka,
    śmietana 1 łyżeczka,
    czosnek 1 ząbek,
    oliwa z oliwek,
    sól,
    pieprz,

Bruschetta z pastą z groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Dodać masło oraz śmietanę i rozdrobnić blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość wymieszać. Bułki przekroić na pół, podpiec w piekarniku, skropić oliwą z oliwek i natrzeć czosnkiem. Na bułkach ułożyć pastę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy