Bogracz

0 (0 ocen)

  • 45 min

Kuchnia węgierska ,pełna wyrazistego smaku. Pyszne danie jednogarnkowe.

  • 45 min

Składniki:


  • 300 g selera
    300 g marchwi
    300 g pietruszki
    3 cebule
    mała puszka groszku
    3 ogórki kiszone
    100 ml ostrego ketchupu
    papryka czerwona ,zielona ,żółta
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    500 g wołowiny bez kości
    4 łyżki oliwy
    sól
    pieprz cayenne

Bogracz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę pokroiłem na cienkie paski ,seler ,marchew i pietruszkę w słupki ,a cebule w kostkę.
    Mięso i warzywa podsmażyłem na połowie oliwy ,przykryłem i dusiłem do miękkości.
    Na pozostałej oliwie usmażyłem pieczarki pokrojone na plasterki ,przełożyłem do warzyw.
    Dodałem pokrojone kostkę ogórki i paprykę ,ketchup ,groszek i koncentrat. Przyprawiłem solą i pieprzem cayenne. Wymieszałem i dusiłem jeszcze kwadrans. Podałem z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy