300 g selera
300 g marchwi
300 g pietruszki
3 cebule
mała puszka groszku
3 ogórki kiszone
100 ml ostrego ketchupu
papryka czerwona ,zielona ,żółta
3 łyżki koncentratu pomidorowego
500 g wołowiny bez kości
4 łyżki oliwy
sól
pieprz cayenne
1.Wołowinę pokroiłem na cienkie paski ,seler ,marchew i pietruszkę w słupki ,a cebule w kostkę.
Mięso i warzywa podsmażyłem na połowie oliwy ,przykryłem i dusiłem do miękkości.
Na pozostałej oliwie usmażyłem pieczarki pokrojone na plasterki ,przełożyłem do warzyw.
Dodałem pokrojone kostkę ogórki i paprykę ,ketchup ,groszek i koncentrat. Przyprawiłem solą i pieprzem cayenne. Wymieszałem i dusiłem jeszcze kwadrans. Podałem z pieczywem.
Komentarze