Boczek ze śliwką w syropie klonowym

0 (0 ocen)

Boczek ze śliwką w nieco odmienionej formie. Dzięki dodatkowi syropu klonowego boczek jest bardzo chrupiący, rukola i czerwony pieprz nadaje charakteru i wyrazistości.

Składniki:

  • jeden plasterek boczku na jedną suszoną śliwkę
    syrop klonowy do posmarowania boczku
    rukola do podania
    czerwony pieprz do posypania

Boczek ze śliwką w syropie klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry boczku smarujemy syropem klonowym. Śliwki otaczamy boczkiem. Całość spinamy wykałaczką. Pieczemy około 10-15 minut w piecyku nagrzanym do 200 stopni C.

    Gotowy boczek układamy na listkach rukoli i posypujemy czerwonym pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy