Biszkopt z rabarbarem

  • wyświetlono: 922 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ciasto z rabarbarem z mojego ogródka.

kamelajda
  • 60min

Składniki

-3/4 szklanki mąki tortowej
-1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
-5 jajek
-szklanka cukru
-szczypta soli
-4 laski rabarbaru
-cukier puder do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Biszkopt z rabarbarem

  • 1. Rabarbar myjemy, obieramy, kroimy w grube plastry i obtaczamy w odrobinie mąki. Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę, powoli dodajemy cukier jednocześnie ubijając, Następnie (nadal ubijając) dodajemy żółtka.Wymieszane i przesiane mąki dodajemy do masy i delikatnie mieszamy łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i wyłożyć na nie rabarbar. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmakibiszkoptRabarbar

Komentarze

Podobne przepisy

Serowiec z biszkoptem orzechowym

Dodane przez: Kociołek Iwony

Serowiec z biszkoptem orzechowym

Ciasto powstało wskutek połączenia...

Biszkopt z masą chałwową

Dodane przez: RedakcjaPP

Biszkopt z masą chałwową

Chałwowiec jest łatwy, szybko się...

biszkpt z brzoskwiniami

Dodane przez: Kasia84

Biszkopt z brzoskwiniami

Bardzo proste w wykonaniu ciasto...

biszkopt z bananami

Dodane przez: mariosylwia

Biszkopt z bananami

Jedno z pysznych ciast, na które...

Biszkopt z masą budyniową

Dodane przez: juchab

Biszkopt z masą budyniową

szybkie i pyszne

image-1cruept

Dodane przez: gusia

BISZKOPT Z PTASIM MLECZKIEM

Biszkopt z ptasim mleczkiem to...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE