Biała czekolada na gorąco z wanilią kardamonem i białym rumem

0 (0 ocen)

Pyszna rozgrzewająca biała czekolada z dodatkiem prawdziwej wanilii, kardamonu i rozgrzewającym rumem. Dorosłym też należy się czasem słodka chwila przyjemności.

Składniki:

  • 250 ml mleka
    50 g białej czekolady
    szczypta soli
    ziarenko kardamonu
    ziarna z połowy laski wanilii
    25 ml białego rumu

Biała czekolada na gorąco z wanilią kardamonem i białym rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wkładamy kostki czekolady, sól, wnętrze ziarna kardamonu, ziarna wanilii i mleko. Całość podgrzewamy ciągle mieszając trzepaczką do połączenia składników. Do gorącej czekolady wlewamy rum. Czekoladę przelewamy do filiżanki. Pijemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy