Biała czekolada na gorąco z marcepanem

0 (0 ocen)

Bardzo słodka czekolada o aromacie marcepanu.Rozjaśni nawet najbardziej ponury dzień

Składniki:

  • • 1 l mleka
    • 100 g masy marcepanowej
    • 100 g białej czekolady
    • kilka kropli olejku migdałowego
    • 1 jajko
    • 1 płaska łyżka budyniu śmietankowego lub mąki ziemniaczanej
    • 3 łyżki cukru lub innego cukru zastępczego
    • płatki migdałowe

Biała czekolada na gorąco z marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka odlać szklankę resztę mleka ugotować. Do ciepłego mleka dać połamaną czekoladę pokruszony marcepan kilka kropli olejku migdałowego i cukier.Gy się zagotuje i są jakieś grudki,wszystko zmiksować by powstała gładka masa
  • 2. W odlanym mleku rozpuścić budyń dodać jajko zmiksować.
    Wlać na gotujące się mleko, wszystko razem gotować cały czas mieszać.Rozlać do szklanek udekorować płatkami migdałowymi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy