Bananowiec z limoncello

0 (0 ocen)

  • 60 min

Co za smak i delikatnosc ciasta ,polecam ,zwlaszcza,ze robi sie je naprawde bardzo szybko.Mialam dzis niewiele czasu na zrobienie czegos slodkiego,jest b. goraco,spieszylam sie i tak mozna powiedziec !przy okazji " wyszlo wspaniale ciasteczko.

  • 60 min

Składniki:

  • .2 szklanki maki pszennej
    .1/2 szklanki mleka
    .1/2 szklanki oleju roslinnego
    .1/2 szklanki limoncello
    .1/2 szklanki cukru
    .1 jajko
    .1 lyzeczka proszku do pieczenia
    .1 lyzeczka sody oczyszczonej
    .otarta skorka z cytryny
    .3 banany

Bananowiec z limoncello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Foremke podluzna smarujemy maslem i pudrujemy maka.
    Piekarnik nagrzewamy do 180stC.
    Make przesiewamy do miski wraz z proszkiem do pieczenia,dodajemy cukier.
    Do innej miseczki wbijamy cale jajko,dodajemy mleko,olej,limoncello i dokladnie mieszamy,potem przelewamy kompost do miski z maka,mieszamy na koniec dodajemy otarta skorke z cytryny.
    Banany obieramy ze skorki i za pomoca widelca rozgniatamy ale tak nie do konca,dodajemy do ciasta ,mieszamy i przelewamy wszystko do przygotowanej formy.
    Pieczemy przez 45 min,potem studzimy i przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy