Babeczki z łososia

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Wykwintna przekąska na wyjątkowe okazje

  • 3 godz.

Składniki:

  • 50 dag mielonego twarogu
    20 dag łososia wędzonego w plastrach
    2 łyzki posiekanej rzeżuchy
    2 cytryny
    sok z dużej cytryny
    3 łyżeczki żelatyny
    sól biały pieprz do smaku
    Zioła do dekoracji

Babeczki z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babeczki z łososia 1. Żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzątku
    Odstawić do wystygnięcia
    Ser przełożyc do miski doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny
    Dodać rzeżuchę i dokładnie wymieszać
    Dodawać do żelatyny ser po łyżce przez cały czas mieszając
    4 filiżanki wyłożyć plasterkami łososia tak aby końce lekko zwisały poza brzegi
    Napełnić je nadzieniem serowym
    Przykryć końcami łososia
    Wstawic do lodowki na 3 godziny
    Babeczki wyjąć z filiżanek
    Ułożyć na talerzykach
    Udekorować cytryną i ziołami

Porady

Rzeżuchę można zastapić 2 łyżkami tartego chrzanu i jednym pęczkiem szczypiorku

Komentarze

Podobne przepisy