Babeczki-reniferki z Delecty

0 (0 ocen)

Babeczki z prostą dekoracją podpatrzoną na internecie

Składniki:

  • - 1 op Babeczki nadziane budyniem smak waniliowy DELECTA

    dekoracja
    - 1 op budyniu waniliowego bez cukru
    - pół litra mleka
    - 2 łyżki cukru
    - 1\3 margaryny
    - barwnik brązowy
    - garść precelków
    - 12 szt ciasteczek małych waniliowych
    - kilka czerwonych drażetek
    - draże czekoladowe
    - pisak jadalny różowy
    - kilka płatków czekolady

Babeczki-reniferki z delecty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Babki robimy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Wyjmujemy z foremek
  • 2. Z pół litra mleka odlać ćwierć szklanki,wsypać do niej budyń, cukier i wymieszać. Resztę mleka zagotować. Dodać zawartość szklanki i energicznie mieszać. Gotować chwilkę. Wystudzić.
    Miękką margarynę miksować na gładką masę. Dodawać powoli po łyżce budyniu.Na koniec szczypta barwnika. (przed dodaniem barwnika 2 łyżki masy odkladamy)
  • babeczka posmarowana masą z 2 precelkami 3. Babeczki smarujemy masą i układamy po 2 precelki na każdy lekko unosząc do góry (okrągłym łączeniem do wewnątrz) Czekoladowe draże maczamy w odłożonej masie i układamy na dole preclów tworząc oczy. Następnie na "oczy" nakładamy po płatku czekoladowym.
  • gotowa babeczka 4. Waniliowe ciasteczka układamy pod drażami, rysujemy uśmiech pisakiem i robimy noski z czerwonych draży

Porady

Na rondelek z budyniem warto nałożyć reklamówkę lub woreczek, wtedy podczas stygnięcia nie bedzie robił sie twardy wierch. Zamiast czekoladowych draży można dać białe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy