Babeczki-reniferki z delecty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Babki robimy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Wyjmujemy z foremek
2.Z pół litra mleka odlać ćwierć szklanki,wsypać do niej budyń, cukier i wymieszać. Resztę mleka zagotować. Dodać zawartość szklanki i energicznie mieszać. Gotować chwilkę. Wystudzić.
Miękką margarynę miksować na gładką masę. Dodawać powoli po łyżce budyniu.Na koniec szczypta barwnika. (przed dodaniem barwnika 2 łyżki masy odkladamy)
3.Babeczki smarujemy masą i układamy po 2 precelki na każdy lekko unosząc do góry (okrągłym łączeniem do wewnątrz) Czekoladowe draże maczamy w odłożonej masie i układamy na dole preclów tworząc oczy. Następnie na "oczy" nakładamy po płatku czekoladowym.
4.Waniliowe ciasteczka układamy pod drażami, rysujemy uśmiech pisakiem i robimy noski z czerwonych draży
Porady
Na rondelek z budyniem warto nałożyć reklamówkę lub woreczek, wtedy podczas stygnięcia nie bedzie robił sie twardy wierch.
Zamiast czekoladowych draży można dać białe
Komentarze