Babeczki gryczane (śniadaniowe)

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na babeczki idealne na śniadanie. Same zdrowe i smaczne składniki w połączeniu ze świeżymi malinami i słodzone miodem- takie są moje babeczki gryczane. Polecam ze szklanką mleka lub kakao.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl płatków pełnoziarnistych gryczanych
    1/2 szkl mleka
    1 jajko
    2 łyżki miodu
    1 łyżka chia
    garść kolorowych malin

Babeczki gryczane (śniadaniowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy płatki i chia, mieszamy. Następnie dodajemy mleko, jajko i miód i mieszamy. Przekładamy masę do silikonowych foremek na babeczki (po 2-3 łyżki). Na wierzchu układamy po 3 maliny i lekko dociskamy. Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu studzimy i podajemy z mlekiem. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy