Anansowiec z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, Ubijamy na sztywno. Żółtka mieszamy z octem, dodajemy resztę składników.Mieszamy.Wlewamy pianę z białek, delikatnie mieszamy. Przełożyć na blachę 26x 22cm.
Pieczemy ciasto w 180st. ok.30 min.
Ananasy osączamy, kroimy w kosteczkę. Syrop z ananasa zagotowujemy z wodą,wsypujemy budyń.Mieszamy, dodajemy owoce, odstawiamy i studzimy.
Ucieramy margarynę z cukrem, dodajemy po łyżce zimnego budyniu.
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy stopioną i zimną czekoladę.
Na chłodny biszkopt kładziemy masę ananasową, następnie śmietankę kawową. posypujemy startą gorzką czekoladą.
Odstawiamy na noc do lodówki.
Komentarze