Amerykańskie pancace

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo lekkie, puszyste i smaczne naleśniki pancake. Zachwycą podniebienia najbardziej wymagających smakoszy. Świetnie smakują z owocami i syropem klonowym.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    1,5 szklanki mleka
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 łyżeczka cukru pudru
    2 łyżki masła
    masło do smażenia

    owoce, syrop klonowy

Amerykańskie pancace - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, mleko, roztrzepane jajka, proszek do pieczenia, sól, cukier puder i stopione, przestudzone masło umieścić w misce. Zmiksować na jednolitą masę i odstawić ciasto na 15-20 min.
    Na małej patelni roztopić niewielką ilość masła. Wlewać porcję ciasta, gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki obracamy naleśnik na drugą stronę i dosmażamy. Pancake podajemy z syropem klonowym, owocami lub posypane cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy