Zupa z kurek z naleśnikami konkurs2010dr

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kurki, to jedyne grzyby, które umiem w lesie rozpoznać, a podaję ją z naleśnikami, bo taki smak zapamiętałam z dzieciństwa, gdy gotowała mi ją Babcia.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kurki: 15 sztuk
    - wywar warzywny: 1 litr
    - naleśniki: 2 sztuki
    - natka pietruszki: 1 pęczek

Zupa z kurek z naleśnikami konkurs2010dr - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw smażymy naleśniki i gotujemy wywar z warzyw. Po usmażeniu naleśniki zwijamy w ruloniki i kroimy, aby powstały długie wstążki. Wywar przecedzamy. Dodajemy umyte kurki i gotujemy około 30 minut, marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. W bulionówki nakładamy pocięte naleśniki, zalewamy zupą i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy