Zupa krem z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 40 min

Nigdy nie byłam przekonana do zup w takiej postaci, do momentu kiedy musiałam zacząć robić je mojemu dziecku.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 łyżka masła
    400g. mrożonego zielonego groszku
    1 l. rosołu warzywnego
    szczypta mielonego kminku
    100 ml. śmietany 30%
    szczypta mielonej gałki muszkatołowej
    przyprawy: czarny pieprz mielony, sól czosnkowa, pieprz ziołowy

Zupa krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek obsmażyć na maśle, zalać rosołem.Gotować do miękkości po czym dokładnie zmiksować. Zupę ponownie zagotować, dodać przyprawy do smaku i zabielić śmietaną. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy