wegańskie danie z pęczaku i kotletów sojowych

0 (0 ocen)

  • 60 min

od jakiegoś czasu eksperymentuję z kuchnią wegańską, to danie powstało spontanicznie z tego co miałam w domu:-)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy pęczak
    kilka kotletów sojowych
    pół puszki groszku konserwowego
    pół puszki marchewki konserwowej
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    szczypta ziół prowansalskich
    sól
    pieprz
    oliwa z oliwek

Wegańskie danie z pęczaku i kotletów sojowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pęczak gotujemy w osolonej wodzie, kotlety również lekko obgotowujemy,cebulę kroimy w półplasterki i podsmażamy na oliwie, pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojony czosnek. kotlety odcedzamy, kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, podsmażamy, następnie dodajemy marchewkę z groszkiem i ugotowany pęczak, wszystko razem podsmażamy i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami

Porady

do dania możemy dodać również odrobinę musztardy , wówczas smak będzie ostrzejszy

Komentarze

Podobne przepisy