Smaki lata

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Domowe konfitury z czarnej porzeczki i brzoskwinie to idealne połączenie

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe: 1 opakowanie
    - jajko-surowe: 1 sztuka
    - budyń waniliowy: 1 sztuka
    - margaryna: 0.25 sztuki
    - Tortenguss: 1 opakowanie
    - cukier: 3 łyżki
    - mleko 3,2 %: 500 mililitrów
    - konfitury z czarnej porzeczki: 1 opakowanie
    - brzoskwinie świeże: 2 sztuki

Smaki lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na blasze układamy papier do pieczenia i rozwijamy na nim ciasto francuskie. Nakłuwamy widelcem i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Zapiekamy w 180 C aż się lekko przyrumieni. Odstawiamy do ostygnięcia.
  • 2. Przygotowujemy budyń zgodnie z opisem na opakowaniu i dodajemy do niego margarynę i miksujemy blenderem jak budyń jest jeszcze ciepły. Na cieście układamy konfiturę porzeczkową, masę budyniową i pokrojone na kawałki brzoskwinie. Przygotowujemy Tortenguss i od razu delikatnie polewamy ciasto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy