Sezonowa sałatka z bobu i pistacji

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zachęcam do przyrządzania potraw z produktów sezonowych, wtedy kiedy są najświeższe i najsmaczniejsze.

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 szklanki bobu
    - 2 zielone cebulki
    - garść pistacji
    - oliwa z oliwek
    - kilka listków bazylii
    - sok z limonki
    - sól, pieprz

Sezonowa sałatka z bobu i pistacji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób gotujemy przez ok. 5 minut. Powinien być lekko twardy, tak aby się nie rozpadał. Ugotowany i obrany bób wsypujemy do miski. Dodajemy pokrojoną zieloną cebulkę i posiekane pistacje. Bazylię drobno siekamy i wsypujemy do miski. Całość skrapiamy oliwą z oliwek oraz niedużą ilością soku z limonki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Porady

Warto przygotować sałatkę na godzinę przed podaniem, aby smaki dobrze się połączyły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy