Roladki schabowo-drobiowe z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Te roladki przygotowywałam jako jedną dużą roladę i piekłam w rękawie. Ta wersja również posmakowała mojej rodzinie.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 kotlety ze schabu
    4 kotlety z drobiu
    6-8 plasterków boczku
    pieprz, sól
    2 łyżki mąki
    olej
    bulion mięsny

Roladki schabowo-drobiowe z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki schabowo - drobiowe z boczkiem 1. Kotlety rozbijamy dość cienko. Najpierw kotlety schabowe oprószamy z jednej strony solą i pieprzem. Na nich kładziemy kotlety drobiowe i solimy wierzch solą i pieprzem. Przykrywamy plasterkami boczku i zwijamy w roladki. Zwinięte roladki obtaczamy w mące i obsmażamy na tłuszczu, aż do zrumienienia. Podlewamy bulionem i dusimy około 1 godz., do miękkości. Na wywarze spod mięsa robię sos i podaję te roladki z kluskami oraz surówkami. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy