Nadziewane roladki schabowo drobiowe z pietruszką i kurkumą

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Smaczne roladki z farszem z mięsa drobiowego z natką pietruszki i przyprawą kurkumą otulone w kotleta schabowego, idealnie sprawdzą się na rodzinny obiad w gronie najbliższych. Świetnie sprawdzą się w roli gotowanej kapusty na słodko z ziemniaczkami.

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    1/2 fileta z kurczaka
    1/2 pęczka pietruszki
    szczypta kurkumy
    pieprz i sól

    Panierka:
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Nadziewane roladki schabowo drobiowe z pietruszką i kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Kotlety schabowe rozbić i przyprawić solą oraz pieprzem.
  • schab 2. Filet umyć, pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz szczyptę kurkumy. Wymieszać, farszem napełnić schab i zwinąć ciasno roladki.
  • schab 3. Roladki panierować w samej bułce tartej, na patelni rozgrzać olej i smażyć na małym ogniu na złoty kolor.
  • 4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopi i wsadzić roladki aby doszły w środku i mięso nie było surowe na 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurkuma Mięso Pietruszka Schab Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować