Roladki schabowo-marchewkowe

5 (192 ocen)

  • 45 min

Dzisiaj mam do zaproponowania roladki z chudego schabu nafaszerowane pysznym marchewkowym nadzieniem. Ja swoje roladki podałam z kotletami ziemniaczanymi oraz buraczkami zasmażanymi, było PYYYYYSZNIE !!!!!!!!!

  • 45 min

Składniki:


  • 4 grube plastry chudego schabu
    2 średnie marchewki
    1 średnia cebula
    olej
    sól, pieprz
    kilka kropli sosu sojowego
    3 łyżki gęstej śmietany
    2 jaja
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Roladki schabowo-marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbijamy na cienkie duże płaty, każdy oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Marchewki i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczach, podsmażamy na rozgrzanym oleju, podlewając co jakiś czas niewielką ilością wody. Kiedy warzywa są miękkie, a woda odparuje, zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą, pieprzem oraz łączymy ze śmietaną.
  • 3. Na każdy płat mięsny nakładamy po porcji masy marchewkowej, zwijamy w roladkę. Brzegi mięsa zawijamy do środka i w razie potrzeby przypinamy wykałaczką.
    Roladki moczymy w rozkłóconych jajach z solą i pieprzem, a następnie w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

Porady

Ja swoje roladki podałam z kotletami ziemniaczanymi oraz buraczkami zasmażanymi, było PYYYYYSZNIE !!!!!!!!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować