Rogaliki migdałowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bardzo smaczne rogaliki..u mnie pieczone na specjalnej blaszce do rogalików..takie małe, na jeden kęsik...

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 45 dekagramów
    - margaryna: 25 dekagramów
    - mielone orzechy lub migdały: 15 dekagramów
    - cukier: 15 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie

Rogaliki migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników zagnieść ciasto, włożyć na ok 20-30 minut do lodówki, ręcznie wałkować malutkie rogaliki, ok 4 cm. Ja piekłam w specjalnej formie do rogalików.Piec ok 30 minut w temperaturze 160 stopni.Można obtaczać w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy