Racuszki z zsiadłym mlekiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Słodki podwieczorek

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 250 ml zsiadłego mleka
    2 jajka
    1 łyżka cukru pudru
    200 g mąki pszennej
    szczypta soli

Racuszki z zsiadłym mlekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem, a następnie dodaj zsiadłe mleko i połącz. Dodaj mąkę wraz z solą i białka ubite na sztywną pianę. Wymieszaj.
    Na rozgrzanej patelni smaż racuszki z obu stron na złoty kolor.
    Racuchy można podawać np. z cukrem pudrem, ulubiony sosem, konfiturą itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy