Pieczone, ziołowe buraczki w sałatce.

0 (0 ocen)

Zapewniam, że ziołowe buraczki w takim towarzystwie smakują doskonale, zresztą samotne również.

Składniki:

  • 2 buraki
    6 rzodkiewek
    50g serka koziego
    26 szt liści szpinaku
    2 łyżki orzeszków pinii
    zioła różne np. tymianek, estragon itp.
    Aceto balsamiko w sprayu

Pieczone, ziołowe buraczki w sałatce. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • burak pieczony 1. Buraki dokładnie umyć, ściąć czubek, skropić oliwą, posolić i obłożyć ziołami. Zawinąć w folię i piec w temp.200stop 1 godzinę.
    Orzeszki pinii uprażyć. Od listków szpinaku odciąć łodyżki, umyć.
    Rzodkiewki pokroić w plasterki. Wszystkie warzywa ułożyć na talerzu, łyżeczką nałożyć ser kozi, posypać całość orzeszkami i skropić octem balsamicznym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy