MuFFiny z groszkami czekoladowymi

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jako, że jestem fanką babeczek w każdej postaci, polecam Wam muffinki z groszkami czekoladowymi. Do tej pory groszki dostarczała mi mama mieszkająca w Anglii, a teraz można je kupić w Biedronce :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - roztopione masło: 120 gramów
    - jajka lekko roztrzepane: 2 sztuki
    - maślanka: 120 mililitrów
    - ekstrakt z pomarańczy: 25 mililitrów
    - cukier muscovado: 20 gramów
    - cukru: 75 gramów
    - mąki: 200 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 gram
    - groszków czekoladowych: 100 gramów

Muffiny z groszkami czekoladowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffiny z groszkami czekoladowymi 1. Ciasto robimy standardowo: mokre składniki mieszamy w jednej misce, suche w drugiej. Następnie łączymy razem i mieszamy, jednak niezbyt dokładnie. Ciasto powinno być nieco grudkowate, inaczej babeczki będą za bardzo zbite.
    Napełniamy papilotki do 3/4 wysokości (zrobiłam to tym razem sposobem Nigelli, czyli łyżką do lodów, GENIALNE!), wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut w 180 st. C.

Komentarze

Podobne przepisy