Mini omlety

0 (0 ocen)

  • 45 min

Aromatyczne i pożywne omleciki. Idealne na śniadanie.

  • 45 min

Składniki:

  • jajka 6
    boczek wędzony 20 gram
    cebula 1/2
    papryka czerwona 1/2
    suszona natki pietruszki 2 łyżeczki
    sól i pieprz do smaku
    oliwa z oliwek do smażenia
    mleko 3 łyżki
    ser żółty do posypania

Mini omlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek, cebule i paprykę kroimy w bardzo drobna kostkę. Cebule szklimy na rozgrzanej oliwie, dodajemy boczek i smażymy aż boczek będzie chrupiący. Dodajemy paprykę i jeszcze chwile podsmażamy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Foremkę na muffinki wypełnić farszem. Jajka roztrzepać, dodać mleko, pietruszkę i doprawić sola i pieprzem. Rozlać masę jajecznaądo foremek. Posypać wierzch startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C przez około 20 minut. Ja podałam omlety z sosem chili

Komentarze

Podobne przepisy