Kaszotto

0 (0 ocen)

  • 45 min

Mnóstwo pysznych warzyw i zdrowa kasza.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy pęczak,
    1 duża cebula,
    6 pieczarek,
    1 czerwona papryka
    pół puszki groszku,
    1 mały por,
    0,5 litra bulionu
    2 marchewki,
    mały słoiczek koncentratu pomidorowego,
    3 łyżki oleju,
    sól, pieprz, cukier, chili

Kaszotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmaż startą marchewkę i pokrojone warzywa, smaż 5 minut często mieszając. W bulionie rozpuść koncentrat, dodaj przyprawy do smaku, zalej warzywa i duś do miękkości. Na końcu dodaj ugotowaną i odcedzoną kaszę do sosu warzywnego, chwilkę razem duś.

Porady

Jeśli wolisz łagodniejsze w smaku potrawy to pomiń chili.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy