Jajka z farszem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczne na śniadanko .

  • 20 min

Składniki:

  • jajka 5 szt
    szynka 3 plastry
    mała cebula 1/4 szt
    majonez
    zielenina 1/2 pęczka
    sól
    pieprz
    sałata

Jajka z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przykroić wzdłuż na polowy. Wyjąć żółtka i drobno pokroić. Można też rozdrobnić widelcem. Pietruszkę albo szczypiorek opłukać i drobno pokroić. Plastry szynki pokroić w małą kostkę. Szynkę, żółtka, zieleninę i drobno pokrojoną cebulę wymieszać. Doprawić do smaku i połączyć niewielką ilością majonezu. Nakładać na połówki jajek. Sałatę opłukać, osuszyć i położyć na talerzu. Układać na niej przygotowane jajka.

Komentarze

Podobne przepisy