JAJKA KURCZAKI Z PASTĄ Z TUŃCZYKA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dekoracyjne jajka kurczaki, pięknie się prezentują na stole wielkanocnym i wywołują uśmiech na twarzy. Nafaszerowane pastą z tuńczyka zasmakują nie jednej osobie. Polecam.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    4-5 jajek ugotowanych na twardo
    100 g tuńczyka z puszki w sosie własnym
    1 marchew, ugotowana
    1 duża łyżka majonezu
    sól, pieprz do smaku
    kulki pierzu do dekoracji
    sałata lodowa, kiełki, brokuł do dekoracji

Jajka kurczaki z pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE :
    Ugotowane jajka obieramy, ścinamy nożem górną część białka, następnie wydrążamy żółtka.
    Żółtka przekładamy do miski z przyprawami, majonezem i tuńczykiem. Ugniatamy widelcem aż powstanie jednolita masa.
    Masą jajeczną napełniamy białka, najlepiej szprycą.
    Z marchewki wycinamy dzióbki, grzebyczki i nóżki kurczaków.
    Przykrywamy jajeczka górną częścią białka z grzebyczkiem, lekko dociskając. Wciskamy dzióbki kurczaków i oczy.
    Kurczaczku układamy na sałacie, posypujemy kiełkami i podajemy. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy