Dekoracyjne jajka kurczaki, pięknie się prezentują na stole wielkanocnym i wywołują uśmiech na twarzy. Nafaszerowane pastą z tuńczyka zasmakują nie jednej osobie. Polecam.
30 min
Składniki:
SKŁADNIKI :
4-5 jajek ugotowanych na twardo
100 g tuńczyka z puszki w sosie własnym
1 marchew, ugotowana
1 duża łyżka majonezu
sól, pieprz do smaku
kulki pierzu do dekoracji
sałata lodowa, kiełki, brokuł do dekoracji
Jajka kurczaki z pastą z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE :
Ugotowane jajka obieramy, ścinamy nożem górną część białka, następnie wydrążamy żółtka.
Żółtka przekładamy do miski z przyprawami, majonezem i tuńczykiem. Ugniatamy widelcem aż powstanie jednolita masa.
Masą jajeczną napełniamy białka, najlepiej szprycą.
Z marchewki wycinamy dzióbki, grzebyczki i nóżki kurczaków.
Przykrywamy jajeczka górną częścią białka z grzebyczkiem, lekko dociskając. Wciskamy dzióbki kurczaków i oczy.
Kurczaczku układamy na sałacie, posypujemy kiełkami i podajemy. Smacznego.
Komentarze