GRILOWANE SZASZŁYKI.

0 (0 ocen)

  • 40 min

WYŚMIENITE GRILOWANE SZASZŁYKI.

  • 40 min

Składniki:

  • SZASZŁYKI - ok. 1 kg. schabu karkowego, przyprawy do szaszłyków, do karkówki i słodka papryka w proszku, pieczarki, kilka cebulek

Grilowane szaszłyki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kawałki przyprawiamy do smaku , kropimy oliwą z oliwek . i odstawiamy na ok. 2 - 3 godz. w chłodne miejsce.Następnie nakładamy kolejno na patyczki pieczarki , cebulę pokrojoną na plasterki i mięso. pieczemy w piekarniku lub na grillu na złoto ,odwracamy na drugą stronę i nadal pieczemy polewając wodą , żeby było soczyste .Podajemy z młodymi ziemniaczkami i koperkiem np. z mizerią

Porady

Pamiętajmy o obracaniu szaszłyków i podlewaniu wodą żeby się równomiernnie upiekły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy