Grillowana pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Idealny obiad z soczystym grillowanym mięskiem i młodymi ziemniaczkami.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 2 sztuki
    - przyprawa do grilla: 1 szczypta
    - ananas w puszce: 2 plastry
    - żurawina suszona całe owoce: 6 sztuk
    - koperek świeży: 0.25 pęczka
    - ziemniaki młode: 2 sztuki
    - sól: 1 szczypta

Grillowana pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Mięso lekko rozbijamy a następnie przyprawiamy przyprawą do grilla i odkładamy na ok 1 godzinę do lodówki by się przegryzło. Po tym czasie grillujemy na złoty kolorek. Plasterki ananasa grillujemy a następnie nakładamy na mięsko i dodajemy żurawinę. Chwilkę jeszcze pozostawiamy na grillu. Gotowe mięsko podajemy z pokrojonymi ziemniaczkami i posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!

Komentarze

Podobne przepisy