Granita arbuzowo-cytrynowa z gruszecznikiem

0 (0 ocen)

Szybki i prosty deser na upalne dni.

Składniki:

  • - około 500 g miąższu z arbuza bez pestek
    - szklanka gruszecznika
    - 1-1,5 łyżeczki cukru pudru
    - 2-3 łyżki soku z cytryny

Granita arbuzowo-cytrynowa z gruszecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy pozostałe składniki i dobrze mieszamy. Przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Co 20-30 minut wyjmujemy pojemnik i za pomocą widelca kruszymy lód na kryształki. Deser jest gotowy po około 1,5 godziny. Gotowy przekładamy do miseczek.

Porady

Zamiast gruszecznika możecie użyć cydru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy