Deser jaglany z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną zalewamy wodą, dodajemy do niej cynamon, miód i laskę wanilii. Gotujemy na małym ogniu około 15 minut, a następnie wyciągamy laskę wanilii i blendujemy na gładką masę, przykrywamy i odstawiamy do przestudzenia. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, odstawimy do stężenia. Kiedy kasza ostygnie, dzielimy ją na trzy części. Jedną dajemy na spód pucharków, na nią wylewamy tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Drugą część kaszy blendujemy z borówkami, dajemy na galaretkę po stężeniu, następnie układamy pokrojone truskawki. Trzecią cześć kaszy mieszamy z kurkumą, wykładamy ją na truskawki. Pozostałe truskawki lub borówki blendujemy i wylewamy na kaszę. Całość chłodzimy przed podaniem.
Porady
Deser możemy przygotować z każdych owoców oraz dodać bakalie, czekoladę, itd.
Komentarze