Ciepła kanapka "Na ostro"

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jak ktoś lubi ostre grzanki to polecam :)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Papryka Jalapeno w krążkach firmy Helcom
    Chipsy z salami firmy Sokołów (O takim smaku jaki kto lubi, ja wybrałem cheddar żeby kanapka miała smak maksymalnie Cheddarowy :)
    2 plastry sera Cheddar
    Bułka kajzerka
    Olej słonecznikowy

Ciepła kanapka "na ostro" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciepła kanapka "Na ostro" 1. 1. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i kładziemy na nim przekrojone kawałki bułki.

    2. Czekamy aż bułka się lekko spiecze (od strony wewnętrznej) następnie jeden kawałek odkładamy na talerzyk, a drugą połówkę przewracamy na patelni na drugą stronę.

    3. Na pozostałym na patelni kawałku bułki układamy dodatki: na sam dół chipsy z salami (Maksymalnie 3 łyżki stołowe, gdyż inaczej salami będzie zsuwać się z bułki), potem jedną lub dwie albo trzy (To ostatnie tylko jeśli chcemy żeby kanapka była bardzo ostra) łyżki stołowe krążków Jalapeno, a następnie przykrywamy to wszystko 2 plasterkami Cheddara.

    4. Przykrywamy patelnię i pieczemy jeszcze 5 minut aż ser się rozpuści.

    5. Zdejmujemy bułkę z patelni i przykrywamy odstawionym drugim kawałkiem bułki.

    6. Między dodatki a górny kawałek bułki można dodać jakiś gotowy sos, np. czosnkowy lub meksykański... Ale kanapka świetnie smakuje nawet bez tego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy