Papryka Jalapeno w krążkach firmy Helcom
Chipsy z salami firmy Sokołów (O takim smaku jaki kto lubi, ja wybrałem cheddar żeby kanapka miała smak maksymalnie Cheddarowy :)
2 plastry sera Cheddar
Bułka kajzerka
Olej słonecznikowy
Ciepła kanapka "na ostro" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i kładziemy na nim przekrojone kawałki bułki.
2. Czekamy aż bułka się lekko spiecze (od strony wewnętrznej) następnie jeden kawałek odkładamy na talerzyk, a drugą połówkę przewracamy na patelni na drugą stronę.
3. Na pozostałym na patelni kawałku bułki układamy dodatki: na sam dół chipsy z salami (Maksymalnie 3 łyżki stołowe, gdyż inaczej salami będzie zsuwać się z bułki), potem jedną lub dwie albo trzy (To ostatnie tylko jeśli chcemy żeby kanapka była bardzo ostra) łyżki stołowe krążków Jalapeno, a następnie przykrywamy to wszystko 2 plasterkami Cheddara.
4. Przykrywamy patelnię i pieczemy jeszcze 5 minut aż ser się rozpuści.
5. Zdejmujemy bułkę z patelni i przykrywamy odstawionym drugim kawałkiem bułki.
6. Między dodatki a górny kawałek bułki można dodać jakiś gotowy sos, np. czosnkowy lub meksykański... Ale kanapka świetnie smakuje nawet bez tego :)
Komentarze