Babeczki potrójnie czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Babeczki czekoladowe nadziane budyniem. Potrójna dawka hormonów szczęścia!

  • 20 min

Składniki:

  • Opakowanie Nadzianych babeczek czekoladowych z budyniem Delecta
    Polewa
    - 250 g serka mascarpone
    - 1,5 gorzkiej czekolady
    - 100 g cukru pudru - 1/2 szklanki
    Dekoracja
    - 1/2 tabliczki mlecznej i gorzkiej czekolady

Babeczki potrójnie czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Babeczki wykonać wg przepisu na opakowaniu.
    - Czekoladę na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej.
    - Serek utrzeć z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną czekoladę.
    - Pozostałe dwie połówki czekolady mlecznej i gorzkiej rozpuścić w kąpieli wodnej i wylać cienką warstwą na papier do pieczenia. Rozsmarować i wystudzić.
    - Po wystudzeniu pokruszyć na ozdobne płatki czekoladowe.
    - Każdą babeczkę posmarować polewą i obłożyć płatkami czekoladowymi.

Porady

Zamiast płatkami czekoladowymi można posypać startą czekoladą na tarce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy