Zupa ziemniaczana po kijowsku

0 (0 ocen)

zupa ziemniaczana z ogórkiem, koncentratem pomidorowym i parówkami...

Składniki:

  • · wywar warzywny 1,5 L
    · wołowina bez kości 15 dag
    · ziemniaki 5 szt
    · ogórek kiszony 2 szt
    · tłuszcz
    · cebula
    · koncentrat pomidorowy 1 łyżka
    · śmietana 18 proc 1/2 szkl
    · mąka pszenna 1-2 łyżki
    · parówki cienkie 2-3 szt
    · natka pietruszki
    · koperek
    · sól
    · czarny pieprz mielony
    · imbir mielony
    · przyprawa do zup

Zupa ziemniaczana po kijowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, zemleć, zalać wywarem, dodać obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki, ugotować. Ogórki obrać, pokrajać w paseczki, podsmażyć razem z drobno pokrajaną cebulą i koncentratem pomidorowym, poddusić, połączyć z ziemniakami, śmietaną wymieszaną z mąką oraz obranymi z osłonek i pokrajanymi w plasterki parówkami, gotować kilka minut, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy