Zupa z młodych warzyw

0 (0 ocen)

  • 40 min

Swieżutka pyszniutka zupka

  • 40 min

Składniki:

  • 3 skrzydełka,pęczek młodej marchewki,młody seler,młoda pietruszka,por,młody kalafior,ćwiartka młodej kapusty,4 ziemniaki,natka pietruszki ,koper,sól,pieprz,kosta rosołowa,kwaśna śmietana

Zupa z młodych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wywar na skrzydełkach dodajemy kostkę rosołową ,warzywa kroimy ,kapustę szatkujemy kalafior dzielimy na mniejsze różyczki .Podsmażamy warzywa na patelni doprawiamy solą ,dodajemy do wywaru i gotujemy ok 20 min ,dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości,na koniec dodajemy zahartowaną śmietanę ,koper i natkę doprawiamy do smaku.
    Smacznego :)

Porady

mozna też dodać ,makaron nitki lub zacierkę

Komentarze

Podobne przepisy