ZUPA Z "KUREK"

0 (0 ocen)

  • 60 min

UWIELBIAM GRZYBOBRANIE, A GRZYBY JESZCZE BARDZIEJ...TĄ ZUPKĘ WYMYŚLIŁAM NA SZYBKO PO OSTATNIEJ WYCIECZCE DO LASU...

  • 60 min

Składniki:

  • -mała kostka od schabu
    -grzyby kurki ok 1kg,
    -cebulka,czosnek
    -młoda marchewka,pietruszka,seler,por
    -pieprz,ziele ang.,liście laurowe
    -śmietana 18%,trochę mąki na zaklepanie
    -świeży koper i pietruszka
    -sól,pieprz,przyprawa uniwersalna, cukier,ocet

Zupa z "kurek" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wywar z kości i młodych warzyw
  • 2. Grzyby obieramy,myjemy i dodajemy do wywaru, gotujemy do miękkości
  • 3. Gotową zupę doprawiamy do smaku i zaklepujemy mąka i śmietaną.
    Na koniec dodajemy świeżo posikaną pietruszkę i koper

Porady

Zupa musi mieć słodko-kwaskowy smak wtedy smakuje najlepiej

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy